βιβλίαπεριοδικάκόμικςπαλιά αντικείμενακαρτ ποστάλδιάφοραεκπαιδευτικά cdαθλητικές εφημερίδεςεφημερίδες έπους 1940-1945
 
«Περιοδικά και νοσταλγία μιας εποχής που δεν ξεχάστηκε ποτέ…»
 
Τα περιοδικά εποχής, με εξέχον το «Ρομάντσο», είναι από τα σημαντικότερα φαινόμενα του ελληνικού Τύπου στον 20ό αιώνα.
  «Περιοδικά και νοσταλγία μιας εποχής που δεν ξεχάστηκε ποτέ…»
     
      Τα περιοδικά εποχής, με εξέχον το «Ρομάντσο», είναι από τα σημαντικότερα φαινόμενα του ελληνικού Τύπου στον 20ό αιώνα. Καθιερώθηκαν στις αρχές του 1960 και αγαπήθηκαν, ως λαϊκά αναγνώσματα,  από τις γυναίκες αλλά και όλη την ελληνική οικογένεια. Οι ελληνικές υπογραφές των αναγνωσμάτων είναι και σήμερα αναγνωρίσιμες. Με δραματικά μυθιστορήματα σε συνέχειες, αστυνομικές ιστορίες, εξωτικά διηγήματα, μικρές ηθογραφικές ιστορίες με χιούμορ, κωμωδίες και  σάτιρα, μέσα από τα χρονογραφήματα, εκδήλωναν τη μαζική κουλτούρα του ελληνικού λαού, αλλά και τη διαμόρφωναν συγχρόνως. Μέσα από το «Ρομάντσο», το «Θησαυρό», το «Φαντάζιο», το «Ντομινό» και άλλα νεώτερα, καθρεφτίζονταν οι αγωνίες, οι επιθυμίες, η ζωή του νεοέλληνα που ζούσε την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης. Σατίριζαν τις νέες πραγματικότητες της μεταπολεμικής εποχής, την ανοικοδόμηση, τον πόθο του ρετιρέ, την εμφάνιση του καταναλωτισμού, την απελευθέρωση της γυναίκας, το νέο αντικείμενο του πόθου που ήταν το αυτοκίνητο, τον τουρισμό.
       Τα αναγνώσματα αυτά επίσης, με την εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης, είχαν μία διπλή διάσταση: Ήταν περιοδικά ψυχαγωγίας και γνώσης. Σήμερα, που στερούμαστε έντυπα τέτοιας ποιότητας, έχει ιδιαίτερη γοητεία να κινητοποιήσουμε τη νοσταλγική μας διάθεση, ανατρέχοντας σε αυτούς τους θησαυρούς ποικίλης ύλης, για μία σημαντική αναδρομή στο παρελθόν, εμπλουτίζοντας με πολύτιμα υλικά  την εσωτερική μας αναζήτηση. 
        Στο «Παλαιοβιβλιοπωλείο», θα βρείτε «Ρομάντσο» από το 1935 και αρκετά επίσης αυθεντικά περιοδικά της εποχής εκείνης, όπως «Ντόμινο», «Φαντάζιο», «Βεντέτα», «Θεατής», «Ραδιοτηλεόραση», «Ζέφυρος» και άλλα.
« επιστροφή