βιβλίαπεριοδικάκόμικςπαλιά αντικείμενακαρτ ποστάλδιάφοραεκπαιδευτικά cdαθλητικές εφημερίδεςεφημερίδες έπους 1940-1945
 
Η αξία του παλιού βιβλίου
 
«Σαν το παλιό καλό κρασί… που όσο ωριμάζει και παλιώνει, τόσο ανεβαίνει η αξία του»
     «Σαν το παλιό καλό κρασί… που όσο ωριμάζει και παλιώνει, τόσο ανεβαίνει η αξία του». Τα παλιά βιβλία, μέσα από τα κιτρινισμένα φύλλα και τη μυρωδιά του άλλοτε χρόνου,  αναδεικνύονται σε αυθεντικά και γνήσια κειμήλια που κουβαλούν τις ιδέες, τις αξίες, την επιστήμη, την αισθητική, κάθε εποχής. Ξαναζωντανεύουν δε, στα χέρια ανθρώπων που αγαπούν το σπάνιο και το πρωτογενές και συνδέουν τα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτισμικά ρεύματα του χθες με το σήμερα,  προσφέροντας μία μαγική συνέχεια στο δικό μας μέλλον, των νέων, που αγωνιζόμαστε καθημερινά γι’ αυτό. «Το μέλλον μας είναι το παρελθόν», είπε πρόσφατα η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ.
     Παμπάλαιοι τόμοι περνούν από χέρι σε χέρι με δερματόδετες εκδόσεις, με εξώφυλλα απαράμιλλης χαρακτικής, με καλλίγραφες αφιερώσεις σε αγαπημένα  πρόσωπα. Τι είναι όμως αυτό που κάνει ένα παλιό βιβλίο μοναδικό και αξεπέραστο; Κατά κύριο λόγο η παλαιότητα, ο συγγραφέας και οι πρώτες εκδόσεις, η αξία και η θεματική του έργου, η μορφή του βιβλίου(η εικονογράφηση, η χαρακτική του τέχνη, η τύπωσή του) είναι παράγοντες που καθιστούν ένα βιβλίο συλλεκτικό. Υπάρχουν συλλέκτες που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο των βιβλίων που έχουν διαχρονικό ενδιαφέρον για ερευνητές και επιστήμονες, αλλά και αναγνώστες που ενδιαφέρονται εξ ίσου για την τέχνη του βιβλίου και την αισθητική του μέσα στο χωροχρόνο, όπως όταν συλλέγει κανείς πίνακες ζωγραφικής για να εμπλουτίσει τη συλλογή του.
     Στο «Παλαιοβιβλιοπωλείο» ξεχωρίζουν βιβλία Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, μυθιστορήματα που άφησαν εποχή, παλαιά σχολικά βιβλία, εγχειρίδια φιλοσοφίας και ιστορίας, στρατιωτικά, τεχνικά, όπως και αρκετά παιδαγωγικά. Στο τμήμα του σύγχρονου βιβλίου θα περιηγηθείτε σε παραμύθια για παιδιά, ψυχολογία, κοινωνιολογία, βιβλία τσέπης, φαντασίας και μυστηρίου, όπως και σε βιβλία που αφορούν στη θρησκεία, στην ποίηση, το θέατρο και τους υπολογιστές. 
« επιστροφή