βιβλίαπεριοδικάκόμικςπαλιά αντικείμενακαρτ ποστάλδιάφοραεκπαιδευτικά cdαθλητικές εφημερίδεςεφημερίδεςάλμπουμ
 

σχετικά

    
      To «Παλαιοβιβλιοπωλείο» είναι κάτι καινούριο για την πόλη της Λάρισας, όπου εδρεύουμε, και το ξεκινήσαμε πριν λίγο καιρό. Είναι καινοτομία σα θεσμός, αλλά και ανάγκη για όλους μας, γιατί δεν πρέπει να σταματήσουμε να διαβάζουμε με δικαιολογία την οικονομική κρίση. Ο πολιτισμός περνά και μέσα από το καλό συλλεκτικό βιβλίο, από τα περιοδικά, τη μουσική και τη λογοτεχνία.  
      Οι άνθρωποι που μπαίνουν στο «Παλαιοβιβλιοπωλείο» μπορούν να καθίσουν να διαβάσουν και να περιηγηθούν με τις ώρες στις προθήκες των αντικειμένων και στα διαφορετικά συλλεκτικά είδη που υπάρχουν. Το πρώτο σημείο που μας κάνει διαφορετικούς  αφορά στο είδος των  βιβλίων,  γιατί αρκετά από αυτά  είναι δύσκολο να βρεθούν στην αγορά. Παλιά αναγνωστικά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, βιβλία για φιλολόγους και μελετητές, όπως και ιστορικούς. Επίσης διαθέτουμε και αρκετές συλλεκτικές εφημερίδες και περιοδικά εποχής. Από τα πρώτα κόμικς, μέχρι τον «Ρωμιό» του 1890 και τη «Διάπλαση των Παίδων». Ακόμα υπάρχουν πλήθος φροντιστηριακών βιβλίων, καινούρια και παλαιότερα, καθώς και πολλά λογοτεχνικά. Στη συλλογή μας επίσης υπάρχουν πάνω από 3000 καρτ- ποστάλ και πολλά παλιά μικροαντικείμενα.  Το δεύτερο σημείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι οι χαμηλές τιμές. Η κρίση γέννησε την ιδέα για να μπορούν όλοι να αγοράσουν και να διαβάσουν ένα καλό βιβλίο που αρκετά ξεκινούν από ένα ευρώ.
      Το «Παλαιοβιβλιοπωλείο», είναι επίσης ένας  χώρος συνάντησης και φιλικής επικοινωνίας, ένα πνευματικό στέκι για όλο τον κόσμο κι όχι μόνο για τους συλλέκτες. Με  τους επισκέπτες και φίλους μας, επίσης, ανταλλάσουμε απόψεις και ιδέες, συζητάμε και ακούμε πολλά κι ενδιαφέροντα για τον πολιτισμό. Μέσα από αυτή την επικοινωνία, πιστεύουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τον πολιτισμό των προηγούμενων γενιών,  και να μεταφέρουμε κοντά στους συνανθρώπους μας όλον αυτόν τον πλούτο που κληρονομήσαμε από το παρελθόν και που έχουμε ξεχάσει.
      Οι επισκέπτες, οι φίλοι, οι αναγνώστες, έρχονται κατ’ αρχήν να δουν, να περιεργαστούν το υλικό. Οι περισσότεροι προτιμούν λογοτεχνία, παλιά περιοδικά, καρτ ποστάλ εποχής, αλλά και εφημερίδες. Έρχονται επίσης πολλοί συλλέκτες που ενδιαφέρονται να βρουν κάτι που τους λείπει, όπως και αρκετοί εκπαιδευτικοί γιατί βρίσκουν βιβλία για το φροντιστήριο ή για μελέτες που κάνουν. Να πούμε επίσης ότι έχουμε βιβλία για όλες τις ηλικίες, για όλα τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των αναγνωστών.
      Δημιουργήσαμε έναν πολυχώρο πολιτισμού, ζεστό και όμορφο, με ατμόσφαιρα εποχής, βγαλμένη από την πατίνα του χρόνου.   Στο πατάρι του διαθέτουμε επίσης μια μεγάλη συλλογή βινυλίων, 33 και 45 στροφών σε πολύ χαμηλές τιμές, για τους λάτρεις της καλής μουσικής.
      Το «Παλαιοβιβλιοπωλείο» μας, είναι μία εναλλακτική προσέγγιση του παλιού και του νέου που συνεχώς κερδίζει έδαφος, γιατί   ο πολιτισμός  ξεκινά από την πνευματική αναζήτηση και τη γνώση, αλλά και την απόλαυση συγχρόνως που προσφέρει η ανάγνωση ενός ποιοτικού βιβλίου και το άκουσμα ενός μοναδικού μουσικού έργου, από τα πολλά που μπορεί κανείς να επιλέξει.
      Και  βέβαια, πάνω απ’ όλα, είναι πρόκληση να ψάχνεις και να ανακαλύπτεις… Είναι σαν να είσαι αρχαιολόγος που βρίσκεις κάποιο σπάνιο θησαυρό και  θέλεις να τον μοιραστείς με όλον τον κόσμο.
      H επίσκεψη στο «Παλαιοβιβλιοπωλείο» είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, με στάση σε πολλές και εκλεκτές αναμνήσεις, μεταφέροντάς μας σε παλαιότερες εποχές.                            
 
                                                                                                  Ντίνος Δερβένης
« επιστροφή